“Gerechten met het Brothers-verhaal”

Roy van Santen (26) is sinds 1 december 2018 de nieuwe chef-kok van restaurant Brothers. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel ervaring opgedaan in de horeca: “Ik ben als leerling begonnen bij Lemongrass in Scheveningen en ben daar opgevoed in de horeca. Ik kreeg echter zin in een nieuwe uitdaging en ben bij Brothers terechtgekomen.”

Remmert en Leendert Keizer gaven de nieuwe chef-kok de vrije hand om zijn eigen ideeën uit te voeren. “Ik ben het anders gaan aanpakken en heb een eigen kaart samengesteld. Uiteraard in overleg, maar Remmert en Leendert wilden ook graag vernieuwing. En met mijn ervaring en kennis kan dat. Ik vind het fijn dat ik de verantwoordelijkheid heb over de keuken; dit is iets wat ik echt heel leuk vind. Ik merk dat de gasten het waarderen. Want dat is het allerbelangrijkste voor mij: de gasten een goed gevoel geven. Het is mijn taak om hen blij de deur uit te laten gaan.”

Team Brothers
Roy van Santen doet het niet alleen. “We hebben een ijzersterk team van drie personen. Met Danny en Lamia werk ik met veel plezier samen om onze gasten culinair te verwennen. Het is ook leuk om gerechten met wat meer exclusieve smaken te maken. Niet meer de gangbare sauzen, maar gerechten met een eigen verhaal. Het Brothers-verhaal!”